Welkom.BOOKS.

© 2007 - 2018 TuinVee

Send email

Als hobby een passie wordt...
When hobby becomes a passion...
genen wel te pruimen. En met wat uitleg snapt iedereen waarom Koekoek ‘B’ heet. Bij Engelse afkortingen, staat het hele woord er fonetisch bij geschreven. Mottled = mottolt, dat is gepareld, en het gen heet ‘mo’. Logisch. In Nederland had het ‘pa’ geheten, maar ja, een Engelse geleerde heeft het als eerste ontdekt en dan krijg je dat. Dan hadden er maar meer Nederlanders onderzoek naar de kleurengenen van kippen moeten doen. Daar moet je je dus overheen zetten. En voor wie echt niks kan onthouden staan achterin het boek de afkortingen van de genen en wat ze doen in lijstjes, meerdere zelfs, kies welke het beste past.
Voor de meesten van ons is Engels echter geen abracadabra, onze taal is ervan doorspekt dus die paar afkortingen kunnen er ook wel bij. Door eindeloos dingen te herhalen, hoef je niks te leren want het gaat zich vanzelf in je hoofd vastzetten. Een paar pagina’s terugslaan en opnieuw lezen werkt ook goed om iets te begrijpen. Er staan heel veel foto’s in het boek. Geen standaardmatige foto’s maar foto’s van ‘echte’ kippen. Veel details ook die je op een tentoonstelling of in je eigen hok wellicht nooit zijn opgevallen, omdat je er nooit op gelet hebt. Geen saai boek dus, eerder mooi om naar te kijken. Door juist aandacht te schenken aan een mooie vormgeving, met tekst in koeieletters waardoor de foto’s direct bij de tekst staan (zoeken is niet nodig) en de honderden kleurenfoto’s, is kleurengenetica een feestje. Genetica van de kippenkleuren is een boek voor mensen die wat willen opsteken door liever plaatjes te kijken dan door te studeren.
Vergeet alles wat de allesweters vertellen en ga zelf denken. Je zult merken dat de kennis van de zgn. kippenautoriteiten in Nederland halfbakken is, ze stoppen een kleine waarheid in een hoop fantasieverhalen om het alsnog ingewikkeld te maken waardoor je ze ‘nodig’ hebt want je snapt er nog niks van.

Deel 2 is het receptenboek van de kippenkleuren
Van elke kleur wordt het recept (dus welke genen erin zitten) gegeven en een beschrijving als dat nodig is, en natuurlijk met een foto van een haan en een hen.
Dit is de eerste uitgave ter wereld waarin alle variaties van de standaardkleurslagen  met haan en hen in kleur is afgebeeld. Iets wat niet in een standaard thuishoort.
Wellicht dat dit boek een nieuwe wereld opent en dat het een extra dimensie toevoegt voor diegenen die eerst zeiden: “Kleurengenetica? Dat is niks voor mij”  Het is in principe begrijpelijk voor iedereen. En als je een fokker bent erg handig want  het scheelt een hoop dieren doodmaken omdat ze ‘fout’ zijn.
Pagina uit Deel 2, het Receptenboek.
Nederlandse editie 
zoals de engelse één boek
Het boek kost Є 75,-
Speciaal boekkarton voor onbeschadigde verzending
Є 2,-
Porto Nederland gewone post € 3,65
Porto Nederland aangetekend Є 8,15
Porto Europa aangetekend Є 11,50

Betaling kan per BANK en met Paypal: info@tuinvee.nl
U kunt een mailtje sturen voor de bankgegevens, zie bovenstaande mail adres, dit omdat ik dan zeker weet wat het verzendadres is.
Genetica Nederland porto Є 3,65
totaal Є 78,65
Genetica Nederland porto Є 8,15 aanget.
totaal Є 85,15
Genetica Belgie porto Є 11,50 aanget.
totaal Є 88,50